суботу, 27 червня 2020 р.

Забудувати "Україну": остаточне знищення Французького бульвару та Гагарінського плато

Територія одеського санаторію «Україна» площею 10,8 га по Французькому бульвару, 54, захоплювалась 3-ма етапами.

1-й етап. 2000 рік

1-й етап захоплення територій санаторію «Україна» був здійснений в 2000 році, коли колишній головний лікар санаторію Костянтин Жила, перебуваючи на посаді керівника Одеського дочірнього підприємства ЗАТ «Укрпрофздравниця», уклав угоду з ТОВ «Славутич». Як наслідок, санаторій втратив частину господарчих будівель, паркових споруд та віддав службові житлові будинки, де мешкали 11 працівників санаторію. Загалом ТОВ «Славутич» отримав територію в елітному районі площею 1 га усього за 245,5 тис.грн. (при курсі долару 5,2-5,4 грн. за 1$ і вартості 1 сотки в цьому районі не менш 50 тисяч доларів). Тобто 100 соток по ціні 1 сотки.

В ЗМІ було опубліковано декілька статей на цю тему, у зв'язку з чим не має потреби знов досліджувати цю ситуацію, ось наприклад - статті Олега Константинова ("Растерзанная «Украина») та Ніни Перстньової ("Приватні особняки у дворі санаторію, або Історія виселення з рідного дому").

Відносно Жили було порушено кримінальну справу. Але в 2011 році Приморський районний суд м. Одеси (суддя Коваленко В.Н.) Жилу виправдав, оскільки ЗАТ «Укрпрофздравниця» заднім числом схвалило відчуження майна (хоча на форумах свого часу блукала інша версія причин виправдання: Костянтину Жилі ставили у провину продаж не тільки частини санаторію "Україна", але й частини санаторію "Мирний". Проте враховуючи, що корпус "Мирного" відійшов Одеській юридичній академії, суд та прокуратура домовились до виправдувального вироку - це ж юракадемія. Проте це лише версія).

Між тим, ділянка санаторію, що відійшла ТОВ «Славутич», змінила цільове призначення та була безкоштовно приватизована фізичними особами і надалі забудована котеджами.

Внаслідок цієї шахрайської схеми постраждала не тільки територіальна громада міста, але й працівники санаторію, яким було відмовлено в праві на приватизацію житла. Більшість з них від нових власників отримали в якості компенсації 1-кімнатні квартири на селищі Котовського.

Проте, була й жертва - Бакман Світлана Аркадіївна, яка відмовилась залишити будинок, що став будинком-музеєм її батька  - Аркадія Бакмана, засновника одеської школи боксу, чемпіона СРСР,  заслуженого тренера України. В 2014 році Світлані Аркадіївні нові власники котеджів перекрили усі комунікації - воду, газ, електропостачання. Після цього вона прожила лише 2 роки і померла 04.12.2016.

Чи існує дотепер дім-музей, де зберігались матеріали з історії одеського боксу - невідомо.

2-й етап. 2007 рік 

На 2-му етапі в 2007 році Печерський районний суд м. Києва легалізував державні акти на понад 40 ділянок площею 0,1 га на території колишнього санаторію «Україна». Розпаювання та видача державних актів на земельну ділянку відбувалось без рішень Одеської міської ради, у зв'язку з чим органами прокуратури, починаючи з лютого 2011 року, було подано позови про анулювання цих державних актів про право власності на земельні ділянки. В квітні 2017 року продовжувався розгляд ще по 20 позовам.

3-й етап. 2014 рік 

3-й етап - завершальний - був здійснений через процедуру банкрутства ЗАТ «Санаторій «Україна» (код ЄДРПОУ 32432465), завершену в 2014 році. 

Закрите акціонерне товариство «Санаторій «Україна» було утворено 19.05.2004 року, а його засновниками стали ЗАТ "Укрпрофздоровниця" та ЗАТ "Лізингова компанія "Хліб України".  Після визнання банкрутом, цілісний майновий комплекс ЗАТ «Санаторій Україна», що розташований за адресою: м. Одеса, Французький бульвар, 54, та складається з будівель і споруд загальною площею 10 236,80 кв.м, був проданий на аукціоні в травні 2016 року. 

Придбавачем санаторного майна стало ТОВ «Спільна словенсько-українська компанія «ДМ Консалтинг».

Джерело http://dumskaya.net/news/zemli-sanatoriya-ukraina-obedinyayut-pod-neizves-076872/

При цьому, придбавач ТОВ «ДМ Консалтинг» став вважати, що придбавши майно санаторію, він має право розпоряджатися і земельною ділянкою площею 7,049 га, де це майно розташовано.

Так, в Єдиному реєстрі судових рішень є ухвала Приморського районного суду Одеси від 01.11.2016 у справі № 522/19931/16-к, якою в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні №42016160000000876 від 24.10.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України, накладено арешт на земельну ділянку загальною площею 7,049 га, включаючи 37 земельних ділянок, що перебували на той момент у приватній власності.

Це кримінальне провадження було розпочато за заявою ТОВ «ДМ Консалтинг», яке розпочало оформлювати відведення землі під викупленим цілісним майновим комплексом, раптово "з'ясувало" факт вчинення шахрайських дій невстановленими фізичними та юридичними особами щодо оформлення права власності на окремі земельні ділянки, які формують цілісний майновий комплекс - ЗАТ «Санаторій Україна», у зв'язку з чим товариству спричинено збитки в особливо великих розмірах. Хоча ці збитки були нанесені ще до того, як ТОВ «ДМ Консалтинг» стало власником майна санаторію.

Зважте - Головне управління Національної поліції в Одеській області розпочало кримінальне провадження за заявою приватної особи - ТОВ «ДМ Консалтинг» - та дуже спритно, за тиждень, заарештувало землю, яка цьому товариству ще не належало. Якби таку ж спритність поліція показувала при арешті майна в інтересах територіальної громади міста чи військових...
А в липні та серпні 2017 року за клопотанням прокуратури, арешт відносно 31 з 37 арештованих ділянок був скасований, оскільки ділянки перейшли у комунальну власність Одеської міської ради.

Між іншим, після серпня 2017 року жодних ухвал у кримінальному провадженні №42016160000000876 від 24.10.2016 не виносилось. Більш того, матеріали кримінального провадження фігурували у іншій справі, де співробітників ГУНП звинувачували у зловживанні службовим становищем для отримання конфіденційної інформації відносно фізичних та юридичних осіб. Що сталось врешті решт з кримінальним провадженням, яке було розпочато за заявою ТОВ "ДМ Консалтинг" - невідомо.

Не менш цікавим є ще одне кримінальне провадження №42017160000000442, яке було внесено в ЄРДР 05.04.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 375 КК України. Слідство вважало, що суддею Господарського суду Одеської області Зеленовим Г.М. 18.03.2016 у справі № 2/192-08-3989 було винесено завідомо неправосудне рішення. А саме, за заявою кредитора ВАТ «Енергопостачальна компанія «Одесаобленерго» було винесено ухвалу про включення до ліквідаційної маси банкрута ЗАТ «Санаторій «Україна» майна, яке йому не належало.

Фактично, слідство стверджувало, що усе майно, яке на аукціоні викупило ТОВ "ДМ Консалтинг", взагалі не повинно було виноситись на аукціон, оскільки на той момент не належало ЗАТ «Санаторій «Україна». Так, відповідно до довідки з КП «ОМБТІ та РОН» від 15.12.2008 та КП «БТІ» Одеської міської ради від 03.10.2014, станом на 31.12.2012 за ЗАТ «Санаторій «Україна» зареєстровано право власності лише на одну окрему будівлю - склад під літерою «Щ» загальною площею 107,2 кв.м, розташований за адресою: м. Одеса, Французький бульвар, 54/18. А інші будівлі з цілісного майнового комплексу були відчужені (продані) ЗАТ «Санаторій «Україна» фізичним та юридичним особам протягом 2004-2006 років.

У зв'язку з цим слідство вважало, що суддя Зеленов Г.М. при винесенні ухвали не врахував, що значна більшість будівель і споруд не перебували на балансі та у власності ЗАТ «Санаторій «Україна», а отже не можуть бути включені до ліквідаційної маси, як це передбачено ст. 42 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», що призвело до продажу на аукціоні майна, яке ЗАТ «Санаторій «Україна» не належало. Тобто суддя виніс завідомо неправосудне рішення.

Але жодних клопотань слідчого за цим кримінальним провадженням в квітні 2017 року суд не задовольнив. На разі, невідомо, чи розслідується це кримінальне провадження дотепер, чи ні.
Взагалі, ці кримінальні провадження більше нагадуються на приховану війну рейдерів, які завдяки різноманітним судовим рішенням захопили майно громади.

Станом на лютий 2017 року санаторій "Україна" виглядав як руїни у чорнобильській зоні:


У вересні 2017 року на засіданні постійної комісії Одеської міської ради з питань землеустрою та земельних правовідносин її голова Бриндак О.Б. заявив, що компанія, яка викупила майно санаторію «Україна», розпочала процедуру об’єднання земель і претендує на 3,2 га. За даними сайту «Думская», представники компанії добились відкриття кримінального провадження за фактом шахрайства відносно осіб, які заволоділи землями санаторію та почали її забудовувати. Мабуть, "Думская" мала на увазі кримінальне провадження №42016160000000876 від 24.10.2016, яке к тому часу свою функцію вже виконало і розслідування де-факто припинилось.

16.02.2018 Одеська міська рада прийняла три рішення по землям, на які претендує ТОВ "ДМ-Консалтинг": №№ 3027-VII, 3028-VII, 3030-VII, надавши дозволи на розробку проектів землеустрою на 4 ділянки 0,08 га, 0,8 га, 1,8 га, 0,4 га (для будівництва, обслуговування та експлуатації частини цілісного майнового комплексу), а також передала в оренду земельні ділянки загальною площею 1,6 га, одночасно затвердивши проект землеустрою і змінивши цільове призначення

Станом на травень 2020 року ТОВ "ДМ Консалтинг" володіло 13 ділянками загальною площею 6,3 га:

Джерело - сайт "Монітор"

Безумовний інтерес викликає компанія, що придбала майно санаторію "Україна" та зуміла змусити поліцію розпочати кримінальне провадження та арештувати майно, яке їй ще не належить. І, при цьому, протидіяти іншому кримінальному провадженню - відносно рішення судді, завдяки якому компанія власне і придбала майно санаторію. А також організувати "об'єднання земель" в курортній зоні зі зміною цільового призначення.

Отже.
ТОВ «Спільна словенсько-українська компанія «ДМ Консалтинг», код ЄДРПОУ 35290353, дата державної реєстрації 27.07.2007, основний вид діяльності – код КВЕД 68.10 «Купівля та продаж власного нерухомого майна», юридична адреса: м. Київ, вул. Академіка Вільямса, 6д, офіс 43, тел.(067)218-95-65, електронна пошта lagoda@i.ua.
Вказана юридична адреса є місцем масової реєстрації суб’єктів господарювання. Сам будинок є житловим та входить у ЖК «Концепт Хол», забудовник – ТОВ «Концепт Груп».
До 2016 року ТОВ «ДМ Консалтінг» дійсно мало словенське коріння, оскільки серед його співзасновників рахувалась громадянка Словенії Яна Манцевич. Але після зміни складу засновників, словенським у цій компаній лишилась лише назва.

На даний момент засновниками ТОВ «Спільна словенсько-українська компанія «ДМ Консалтинг» рахуються лондонська компанія Meadow Capital LLP та 4 громадянина України:

1. Товариство «Мідоу Кепітал ЛЛП» (Meadow Capital LLP), реєстраційний номер компанії OC404339, дата утворення 16.02.2016, юрисдикція – Об’єднане Королівство, реєстраційна адреса: Suite 10038 128 Aldersgate Street, Barbican, London, EC1A 4AE, United Kingdom. Станом на 28.02.2017 товариство мало нульовий баланс.
Раніш учасниками товариства Meadow Capital LLP є 2 офшорні компанії, зареєстровані в Федерації Сент-Кітс і Невіс на Карибах: Nowi Setlus corp. і Pkd Insights Limited. Обидва карибських офшори рахуються засновниками понад 100 компаній у Великобританії, більшість - з прихованим керівництвом, тобто маємо справу з типовою, в т.ч. і для Великобританії схемою ухиляння від податків шляхом приховування власників в офшорах.
А з лютого 2020 року - засновниками товариства Meadow Capital LLP стали 2 офшори з Сейшельських островів - Capstan Partners Ltd і Thetis Services Inc., які навіть зареєстровані за єдиною адресою в столиці Сейшл - місті Вікторія: Suite 1, Second Floor, Sound & Vision House, Francis Rachel Str., Victoria, Mahe, Seychelles. 
Переорієнтація на сейшельські офшори досить зрозуміла, адже там на державному рівні прийнятий захист інформації про бенефіціарів місцевих компаній, яка відкривається лише на підставі судового рішення.

2. Головчук Віталій Анатолійович, адвокат з м. Вінниця. Володіє 25% ТОВ «ДМ Консалтинг». Головчук є керівником та засновником Адвокатського бюро «Віталія Головчука» (код ЄДРПОУ 40305083) з Вінниці.
А ще Головчук був помічником екс-нардепа від БПП Геннадія Ткачука. Одесити добре знайомі з братом Геннадія Ткачука - Ігорем Ткачуком, який певний час очолював одеський порт та одеську філію АМПУ, уособлюючи таким чином "вінницьку команду Володимира Гройсмана". Одночасно, Ігор Ткачук запровадив так звану "буксирну схему", завдяки якій порт ледь не збанкрутував.
Але повернімось до Головчука, співвласника ТОВ "ДМ Консалтинг". До вересня 2016 року Головчук був ст.викладачем Вінницького національного аграрного університету, а з вересня 2016 року – доцент кафедри кримінології та кримінально-виконавчого права Національного університету «Одеська юридична академія».
З жовтня 2016 – член поліцейської комісії Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, яка здійснює відбір кандидатів на службу в поліції (представник громадськості, обраний Вінницькою обласною радою).
В декларації доходів за 2016 рік вказав склад сім’ї:

  • дружина Головчук Юлія Володимирівна, співробітник Головного територіального управління юстиції в Вінницькій області, дохід за 2016 рік 62,8 тис.грн, з 2011 року є власником земельної ділянки 1 500 кв.м в с. Широка Гребля Вінницької області та має вклад 5 000 долл. у ВТБ Банку
  • сини Кіріл та Нікіта
  • теща Мазур Тетяна Миколаївна, співробітник відділу культури та туризму Вінницької РДА, пенсіонерка, дохід за 2016 – 119,2 тис.грн., має вклад 3323 євро в Приватбанку, є власником квартири 36 кв.м у Вінниці, де мешкає Головчук В.А.

Також Головчук задекларував зарплату 53,0 тис.грн., автомобіль, яким користується -  Toyota Corolla, 2013 р.в., що знаходиться у власності Головчука Анатолія Степановича (батько?), і 2 вклади 4 940 долл. у ВТБ Банку, 5 000 долл. у Укргазбанку. Доходи від адвокатської діяльності не задекларував.

Детально описую, що декларував Головчук в квітні 2017 року з єдиною метою - показати, що він не мав джерел доходів, які б надали йому можливість придбати у 2017 році власність, про придбання якої він 4 рази звітував, вносячи суттєві зміни у декларацію про доходи, а саме:

  • 26.07.2017 – майнові права на об’єкт нерухомості 78,5 кв.м, вартість 549 500 грн., в Лиманському районі Одеської області, продавець – ТОВ «Кооператив «Рів’єра Сіті», код 39719954.
  • 14.08.2017 – квартира 78,5 кв.м, вартість 549 500 грн., в Лиманському районі Одеської області, продавець – ТОВ «Кооператив «Рів’єра Сіті», код 39719954.
  • 30.08.2017 – корпоративні права 25% (90 250 грн.) у ТОВ «ДМ-Консалтінг», продавець - MEADOW CAPITAL LLP
  • 30.11.2017 - майнові права на об’єкт нерухомості 184 кв.м, вартість 914 950 грн., в м. Одесі, продавець – ТОВ «Грінвуд ЛТД», код 38848682.

Загальна вартість набутої власності – 2 104,2 тис.грн. Зважаючи на декларацію за 2016 рік, джерело доходів, з яких Головчук В.А. купував власність у 2017 році, залишається невідомим.
Можливо цим невідомим доходам стала заробітна плата доцента Одеської юридичної академії? Чи з'явились доходи від адвокатської діяльності?
Тим не менш, доходи Головчука стали такими, що він зміг придбати 25% участі в товаристві, яке купило майно санаторію «Україна».
Чи може Головчук як адвокат виступає такою собі "офшорною ширмою" для інших осіб, які приховують свої доходи? (до речі, з вересня 2016 року в Одесі з'явився Ігор Ткачук, який очолив одеський порт, а з травня 2017 року він вже очолював Одеську філію АМПУ - чи немає тут зв'язку з Головчуком?)

3. Букін Андрій Олександрович, який володіє 6,5% ТОВ «ДМ Консалтинг», є фізичною особою-підприємцем з Києва, основний вид діяльності – код КВЕД 56.10 «Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування»
Букін А.О. в 2007-2009 був директором ТОВ «Український аграрний союз», код ЄДРПОУ 30178371, на даний момент в стані припинення. В 2009-2012 – входив в наглядові ради ПАТ «Сімферопольський комбінат хлібопродуктів» і ПАТ «Одеський коровай».
На даний момент Букін Андрій Олександрович, як керівник та/або засновник, має причетність до 5-и суб’єктів господарювання, діяльність яких, в свою чергу, пов'язана із бізнесом сім'ї Слабовського Володимира Леонардовича, який трагічно загинув в квітні 2019 року в ДТП. Володимир Слабовський свого часу був очільником ЗАТ "Лізингова компанія "Хліб України", що в 2004 році стало співзасновником ЗАТ "Санаторій Україна". В період роботи в ЗАТ "Лізингова компанія "Хліб України", Слабовський став бізнес-партнером Михайла Табачника (брата політика-"регіонала" Дмитра Табачника). Потім був операційним директором Групи Олсідз (перевалка олії в порту Південний).
Отже, суб'єкти господарювання, до яких причетний Букін А.О., такі:

  • 2 підприємства, які дотепер зареєстровані на території Криму: ТОВ «Обрій-7-2011» (код ЄДРПОУ 37908195, юридична адреса: АР Крим, м. Керч, вул. Орджонікідзе, 117, засновник - ТОВ «Компанія з управління активами та адміністрування пенсійних фондів «Українські фонди») і ТОВ «Літній гуртожиток 20-11» (код ЄДРПОУ 37890199, юридична адреса: АР Крим, м. Алушта, пров. Заводський, 8, де до 2008 року був Алуштинскьий хлібокомбінат). Букін А.О. є засновником та керівником ТОВ «Літній гуртожиток 20-11»;
  • ТОВ «Месьє Булкін» (код ЄДРПОУ 34715363, юридична адреса: м. Київ, просп. Голосіївський, 100/2). Засновниками ТОВ «Месьє Булкін» виступають ТОВ «Компанія з управління активами та адміністрування пенсійних фондів «Українські фонди» та британська компанія Lynward Enterprises Limited, яку з квітня  контролює громадянин України Дмитро Слабовський (син загиблого Володимира Слабовського). До речі, Lynward Enterprises Limited контролює ще й російського суб'єкта господарювання - ООО "Месье Булкин 2011" (ОГРН 1149102127790), що було зареєстровано в грудні 2014 року в Криму і діє дотепер;
  • 2 підприємства, які зареєстровані за єдиною юридичною адресою: м. Київ, вул. Вікентія Хвойки, 15/15/6 літ. 1, офіс 407, і у яких Букін А.О. є одночасно засновником/бенефіціаром та керівником: це ТОВ «Маріо-Інвест» (код ЄДРПОУ 39077437) та ТОВ «Хіліентес» (код ЄДРПОУ 41207268). Цікавим у цих двох товариств є те, що вони обидва фігурують у кримінальному провадженні №32017100000000066 від 13.05.2017 у зв'язку з неправомірним відшкодуванням ПДВ (на мові правників - за фактом шахрайства, за фактами умисного ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах, за фактом замаху на привласнення державних коштів в особливо великих розмірах, за фактом розтрати державних коштів в особливо великих розмірах та за фактом замаху на привласнення державних коштів в особливо великих розмірах, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 191 КК України). Досудове розслідування триває дотепер, в квітні з банківських рахунків ТОВ "Хіліентес" намагались зняти арешт, але без успіху (судова справа №757/63888/19-к).

4. Бартян Валерій Миколайович з м. Рені, володіє 2% ТОВ «ДМ Консалтинг»
Він також виступає єдиним засновником і керівником ТОВ «Епіцентр кераміки», код ЄДРПОУ 39296301, дата державної реєстрації 09.07.2014, основний вид діяльності - код КВЕД 46.73 «Оптова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням», юридична адреса: м. Одеса, вул. Леонтовича, 6б, кв. 3. 
ТОВ «Епіцентр кераміки» у вересні 2017 року постачало вироби для ванної кімнати та кухні на 22 тис.грн. для в/ч 3012 Національної Гвардії України (м.Одеса).

5. Єфанова Олена Григорівна з Одеси володіє усього 1,5% в ТОВ «ДМ Консалтинг». Але тим не менш є досить цікавим учасником цього товариства.
Так, в травні 2017 року Єфанова О.Г. фігурувала як представник ТОВ «БК «Латерна» на аукціоні, де продавались активи банку-банкруту АКБ «Порто-Франко». В якості лоту фігурувало 8 прав вимоги за кредитами, де в якості застави були приміщення площею 6 994,4 кв.м 2-го поверху будинку по вул. Новощіпний ряд в м. Одеса: 


У ТОВ «Будівельна компанія «Латерна» (код ЄДРПОУ 35881858) найбільшим цікавим є її засновник - Сайфудінов Олексій Іскандерович, який був помічником Одеського міського голови Костусєва О.О., а з лютого 2013 року – в.о.1-го заступника начальника інспекції з благоустрою міста Одеської міської ради. Сайфудінов О.І. певний час працював на керівній посаді в ТОВ «Вінфорт», де дотепер керівником та співзасновником є його старший брат Сайфудінов Дмитро Іскандерович, а серед співзасновників – Черненко Сергій Олександрович, колишній депутат Одеської міської ради, колишній 1-й заступник Одеського міського голови Костусєва О.О.
Також цікавим є той факт, що Єфанова О.Г. в 2010-2012 роках була членом ревізійної комісії ПАТ «Одеський механічний завод» (код ЄДРПОУ 14311695),  і в цей же період в наглядову раду товариства входили Данилов Ігор Олегович і Бєйбутян Вазген Балабекович, які є співзасновниками ПП «Ліма Трейд-2007» (код ЄДРПОУ 34737882) – 2-го учасника вищевказаних торгів з продажу активів банку "Порто-Франко", який став переможцем.
Данилов Ігор Олегович був помічником колишнього народного депутата України від партії регіонів Боярчука Олексія Валерійовича (в 2010-2011 роках), який на даний момент співпрацює з окупаційною владою в Криму: в 2014 році був радником Голови Державної думи Республіки Крим, а з 2015 і дотепер – заступник голови адміністрації міста Алушти республіки Крим. Бєйбутян Вазген Балабекович на даний момент виступає співзасновником 3 російських суб’єктів господарювання на окупованій території АР Крим.

Ось такі цікавинки відносно осіб, які виступають засновниками ТОВ «ДМ Консалтинг», майбутнього забудовника території санаторію «Україна»:

  • доцент Одеської юридичної академії та одночасно довірена особа "вінницьких", 
  • ще одна довірена особа колишнього директора ЗАТ "Лізингова компанія "Хліб України", що в 2004 році стало співзасновником ЗАТ "Санаторій Україна" - тоді, коли розпочався дерибан санаторної землі, а згодом банкрутство, 
  • а ще ... зв'язки з особами, які продовжують співпрацю з Кримом.

Долучіть до цього швидкість, з якою було арештовано землю санаторію "Україна", що ще навіть не належала ТОВ «ДМ Консалтинг», та протидію кримінальному провадженню, яке може поставити під сумнів законність володіння майном санаторію "Україна". Дивина та й годі.

Але все це стає зрозумілим, якщо подивитись, хто разом з ТОВ «ДМ Консалтинг» вирішив забудувати територію санаторію "Україна". А це ТОВ "Проперті Констракшн" (код ЄДРПОУ 41690285):

Джерело - сайт ДАБІ

Від ТОВ "Проперті Констракшн" через його єдиного засновника Барського Костянтина Михайловича легко простежити зв'язок до ТОВ "Одесаінвестбуд" (код ЄДРПОУ 39048207), де Барський виступає співзасновником. Але не обманюйтесь назвою "Одесаінвестбуд", адже це київська компанія, яка до 2017 року мала найменування ТОВ ТД "Київміськбуд".

ТОВ "Одесаінвестбуд" входить до орбіти впливу Perfect Group, що разом з девелопером SAGA Development Андрія Вавриша будують житловий комплекс "Кандинський" на Французькому бульварі. Донедавна ТОВ "Одесаінвестбуд" рахувалось забудовником території колишнього судноремонтного заводу "Україна" на вул. Приморській, але від цього проекту відмовилось (невже тому що з'явився більш вигідний проект?).

Судячи з оприлюдненого проекту на території санаторію "Україна" збираються збудувати 5 десятиповерхових будинків. Після чого одесити зможуть назавжди поховати для себе Французький бульвар, Аркадію та прилеглі пляжі.


Немає коментарів:

Дописати коментар